Den 15 juli: ”ge-bort-något”-dagen

Den 15 juli: ”ge-bort-något”-dagen

Överväldigas du av hur mycket saker du har? Varför inte ansluta dig till ”ge-bort-något”-dagen (National Give Something Away Day), som inrättades i USA och firas i sociala medier över hela världen!

Den 15 juli betraktas som den officiella dag då vi alla uppmuntras att dela med oss lite av vad vi har. Denna lilla handling av vänlighet kan göra någons dag.

Om du delar med dig av vad du har ger det också dig själv en riktigt skön känsla. Så vad tänker du göra på ”ge-bort-något”-dagen?

Ge bort kläder

Svämmar garderoben över? Ta ut allting!

Gå igenom varje plagg och tänk igenom om det är något du fortfarande använder. Samla alla plagg som mest bara ligger oanvända, men som någon annan kan ha glädje av. Skänk till en lokal välgörenhetsbutik. De större välgörenhetsorganisationerna erbjuder även hämtning, som du kan boka på internet.

Ge bort böcker

Skänk böcker som du inte längre läser till en skola eller ett bibliotek i trakten. Dina böcker kommer att fortsätta att inspirera en ny generation.

Ge generös dricks

Lämna generöst med dricks om du tycker att du fick särskilt bra service i dag!

Denna trevliga överraskning kommer att få din servitör att le.

Ge till en vän

Har en vän gett dig en komplimang för något nyligen? Ett klädesplagg? En bok? Ett recept?

Vad det än var – varför inte ge det till din vän? Han eller hon kommer att uppskatta tanken. Och du kanske får en härlig kram tillbaka!

 width=

Ge bort handdukar eller sängkläder

Djurhem är ofta i desperat behov av handdukar för att kunna ställa i ordning torra och sköna bäddar.

Ta dig till ditt lokala center för katter, hundar eller vilda djur och lämna gamla – men rena – handdukar och sängkläder som du kan undvara. De lär komma väl till pass. Ett underbart sätt att förlänga dina sakers liv.

Ge bort tid

Bli volontär! Det behöver inte vara materiella tillhörigheter – om du ger bort din tid är det lika värdefullt.

Fundera på lokala organisationer som kan behöva lite hjälp – ditt lokala bibliotek eller kulturhus kan tala om vart du ska vända dig.

 width=

Ge bort vänlighet

Överraskande handlingar av vänlighet får verkligen andra att le.

Om du har en äldre granne – titta in på en kopp te.  Betala en främlings kaffe. Ge en vän eller kollega en komplimang. Enkla, vänliga handlingar lyfter andra.

Ge ett bra omdöme

Ta dig tid att stödja ett lokalt företag och lämna ett positivt omdöme.

Du kan även intyga en väns kompetens på LinkedIn. Eller skriv praktiska kommentarer på en blogg. Positiv feedback är ett bra sätt att visa sitt stöd och är en stor fördel.

Vad tänker du ge bort den 15 juli? Berätta det för oss med en kommentar nedan.

#GiveSomethingAwayDay

Kommentera