Från ”Till salu” till ”Såld”

Från ”Till salu” till ”Såld”

Bostadsmarknaden har varit galen i åratal. Huspriserna har rusat i höjden och efterfrågan på bostäder har varit så hög att bostäder har sålts på några minuter.

Men under de senaste månaderna har vi börjat se mindre aktivitet på marknaden, med rapporter om att att antalet bostadssökande är på de lägsta nivåerna sedan 2013 och att de som köper bostad är försiktiga.

Hur kan du då få ut det mesta möjliga av din bostad när bostadsköparna tar tid på sig att fatta dessa beslut?

Det första intrycket räknas

Underskatta inte utsidans betydelse. Potentiella köpare ser ditt hus för första gången antingen fotograferat på Hemnet eller när de kör förbi bostaden.

Om de inte tycker om vad de ser kommer de inte att gå in, vilket innebär att de går miste om en massa saker som skulle kunna få dem att vilja köpa din bostad. Här är några saker som det kan vara värt att överväga:

En skvätt färg

shutterstock_352386104

En uppiffning av framsidan kan göra dramatisk skillnad. Du behöver inte överdriva, men om du målar om dörrkarmen och garaget lyfter det verkligen helhetsintrycket.

Gör det själv om du kan. Leta annars efter en lokal hantverkare. Det kostar ett par tusenlappar men kan verkligen göra skillnad.

Flower power

Häng några amplar utanför ytterdörren, klipp häcken och ställ ut några växter i krukor. En snygg och blommande framsida gör ett bra intryck.

Tvätta bilen

Det verkar kanske lite underligt, men tvätta bilen om du har den parkerad framför huset. För de första intrycken räknas verkligen. Att mötas av en smutsig bil kan därför vara tillräckligt för att någon ska avstå från att komma in.

Det är insidan som räknas

När det äntligen är visningsdags är det viktigt att du hjälper spekulanterna att se huset som sitt.

Dela in

shutterstock_439437361

Ibland behöver en köpare lite hjälp för att inse din bostads potential och föreställa sig att de själva bor där. Lite hemstajling kan gör det lättare.

Om du till exempel inte har separata mat- och vardagsutrymmen kan du försöka skapa en tydlig del för att äta respektive koppla av.

Om du har extrarum kan du möblera dem som kontor eller lekrum, så att en köpare kan se potentialen.

Städa upp

shutterstock_577222987

Dina familjeminnen betyder mycket för dig men se till att plocka bort dem inför husvisningar. MEN stuva inte bara in allt i garderoberna, eftersom dina köpare troligen vill ta en titt där också!

Ett förråd kan vara till stor hjälp om du vill rensa ut i din bostad så att dina köpare kan se den förutsättningslöst. Shurgard har olika förrådsstorlekar och du kan ställa undan saker i ditt förråd och fortfarande ha tillgång till allting när du behöver det.

Snygga till

Några små förändringar och förnyelser kan verkligen bidra till att snygga till ditt hem för att imponera på spekulanterna.

Häng upp ett nytt duschdraperi, lägg en ny pläd på en gammal soffa eller rulla ihop dina handdukar. En liten touch här och där gör verkligen skillnad.

Satsa på reparationer

shutterstock_159296381

Det kan även vara värt att lägga en slant på små reparationsarbeten runtom i huset. Oavsett om det är knarrande golvbrädor eller läckande kranar kan sådana saker bli negativa distraktionsmoment för en potentiell köpare.

Se därför till att laga dem så att spekulanterna kan fokusera på det som är positivt.

Doften av framgång

Du behöver inte gå så långt som att baka bröd, men försök undvika att laga mat som luktar starkt, t.ex. currygrytor, kvällen före!

Och glöm inte baksidan!

shutterstock_278595200

Glöm inte bort trädgården på baksidan av huset. Det är helt klart en bra idé att klippa gräset och ställa ut några vackra blomkrukor. En attraktiv trädgård kan verkligen höja en bostads värde!

Lycka till. Vilka är dina bästa tips för att göra ditt hus mer lättsålt?

Kommentera