Hur du ger ditt sovrum fengshui

Hur du ger ditt sovrum fengshui

I vårt föregående blogginlägg tog vi upp fem grundläggande principer för hur den kinesiska fengshui-konsten kan tillämpas i ditt hem.

Är du redo att gå vidare till nästa kapitel? Läs här och få reda på hur du kan förbättra din sömn med hjälp av fengshui-element i ditt sovrum.

Varning för dörren!

 width=

Inom fengshui är sängens placering avgörande för att skapa positiv energi. Ställ därför din säng på ett sådant sätt att det finns en massiv vägg bakom den och du kan se dörren direkt från sängen.

Rum för två?

 width=

Genom att ställa samma sängbord på båda sidor om sängen skapar du balans och harmoni i ert förhållande. Du kan även använda två likadana lampor, två pallar, två kuddar … Vi antar att du förstår vad vi menar.

Ett teknikfritt sovrum

 width=

Vi tenderar ibland att glömma bort det, men Svensk ordbok definierar tydligt ett sovrum som ett ”rum avsett att sova i”.

Ditt sovrum är inte avsett för arbete eller studier, så stäng av din mobiltelefon, internet och sociala medier (se bara till att väckarklockan är påslagen!).

Mjuka färger och textilier

 width=

Håll det neutralt och välj varma jordfärger, som terrakotta eller persika. Pastellfärger, som mintgrönt, främjar harmoni och avslappning i ditt sovrum. (Detta kan låta som sunt förnuft men är något som många av oss glömmer bort!)

Du kan alltid skapa inredningseffekter med sängkläder i starka färger eller gardiner i en mer livfull färg.

Spegel, spegel på väggen där

 width=

Jag vet inte om Snövit skulle instämma, men inom fengshui sägs att en spegel framför sängen stör din sömn.

Vissa fengshui-utövare hävdar till och med att en spegel i sovrummet är som att bjuda in en tredje person till ert förhållande. Om du vill ha en spegel i sovrummet för att prova nya kläder eller smycken bör du alltså se till att den inte är vänd mot sängen.

Enligt fengshui-utövare hjälper bra ”sovrums-fengshui” dig att somna lättare och sova hela natten. Sist men inte minst kommer vi därför med några absoluta ”fengshui-förbud”:

  • Ställ inte sängen framför fönstret.
  • Sätt inte upp hyllor eller skåp ovanför sängen.
  • Ha inga vattenelement i sovrummet.
  • Undvik lampor rakt ovanför sängen.
  • Och en allmän regel: ha inte för mycket saker.

För de flesta av oss är det omöjligt att följa fengshuins alla regler och förbud. Det är därför helt upp till dig att välja ut några element som du enkelt kan tillämpa. Låt bara inte detta bekymra dig för mycket – det vore inte särskilt fengshui!

Kommentera