Hur du organiserar ett badrum

Hur du organiserar ett badrum

Badrum blir snabbt stökiga. Schampoflaskor som belamrar duschen. Handfat fulla av tandkrämstuber och flaskor med ansiktstvätt.

Vi använder så många hygien- och skönhetsprodukter att ett badrum snabbt kan bli en enda röra. De goda nyheterna?

Vi har några användbara tips som hjälper dig att förvandla ditt badrum till ett organiserat och rofyllt utrymme. Så här gör du …

Vårstäda

Ditt badrum kommer att vara belamrat så länge du samlar på dig utgångna och oanvända produkter.

Gå igenom skåpen och lådorna och ha en rejäl utrensning. Det grundläggande – tandkräm, tandborste och tvål – kan stå framme. Allt annat måste ställas undan.

 width=

Skåp utan överflödiga saker

Badrumsskåp kan snabbt bli förvaringsplats för allehanda saker.

Behåll bara vad du behöver i själva badrummet. Det kan vara några extra handdukar, toalettpappersrullar, lotioner eller krämer.

Oavsett vad det är kan du åstadkomma ett välordnat intryck genom att kategorisera. Lägg dina handdukar tillsammans och använd vide- eller rottingkorgar för att kategorisera och förvara olika saker.

 width=

Småförvaring

Använd vackra burkar och behållare för att förvara saker som bomull, tops och håraccessoarer.

Oavsett om du väljer marint, metall eller glas kan det bli ett dekorativt inslag och en snygg förvaring.

För sminket kan du prova med snygga genomskinliga förvaringslådor med många fack. Förutom att de rymmer dina läppstift och mascaror ger de dig bra överblick så att du snabbt hittar vad du behöver.

Dela upp – en smart lösning

Lådinredningar är en nödvändighet i ett badrum. De hjälper dig att hålla reda på de oräkneliga saker som hamnar i en låda.

Bege dig till Muji eller IKEA för att hitta några som passar.

 width=

Utöka utrymmet

Om ditt badrum har få eller inga förvaringsmöjligheter är det lätt gjort att ordna mer.

Du kan skaffa höga hyllor som går runt toaletten eller rullvagnar som du kan dra fram när du behöver någonting.

Att använda stegar är också en väldigt smart idé. De tar inte upp mycket golvutrymme och kan bidra med värdefullt ytterligare hyll- eller upphängningsutrymme på valfri vägg.

 width=

Shower Power

Duschen blir lätt översvämmad av schampon, hårbalsam, duschgel och en massa andra saker. Köp en rejäl duschkorg/duschhylla och samla alla flaskor på ett ställe.

Det finns dels modeller som är gjorda för hörn, dels varianter som kan hängas över duschglaset – som den här eleganta från Wayfair.

 width=

www.wayfair.co.uk

Dubblera

Utnyttja varje millimeter av ditt badrum. Sätt upp en handduksstång framtill på badrumsmöbeln och ställ en hörntvättkorg i ett oanvänt utrymme.

När det gäller chica flerfunktionella möbler gillar vi den här stilfulla spegeln, som även kan användas som praktisk hylla.

 width=

https://theforestandco.com

När ditt badrum är organiserat och funktionellt kan du fullborda ditt verk med en rumsväxt, som aloe eller bambu.

Låt dig alltså motiveras och organisera ditt badrum. Det inte bara lyfter estetiken och funktionaliteten – ett utrymme fritt från överflödiga saker är dessutom mycket lättare att städa!

Berätta för oss om du har fler bra tips om badrumsorganisering att dela med dig av med en kommentar nedan.

Kommentera