Hur du packar din madrass och dina sängkläder

Hur du packar din madrass och dina sängkläder

Vi behöver alla vår skönhetssömn! Efter en intensiv flyttdag behöver du definitivt få sova – och det finns väl ingenting bättre än att krypa ner i din egen säng, inte sant?

Oavsett om du bara flyttar din säng mellan två hus eller sängen ska magasineras medan dina barn studerar på universitet (du kanske borde göra om rummet till ett gym?!), bör du därför se till att packa och förvara den rätt!

Det här behöver du känna till:

Töm sängen

 width=

Börja med att ta bort alla sängkläder. Alla lakan, påslakan och örngott bör tvättas, torkas och vikas ihop prydligt i en flyttlåda för sig. Du vill säkert sova i fräscha, rena lakan din första natt i ditt nya hus!

Rulla ihop täcket och lägg det i en tvättpåse av bomull eller i ett stort örngott. Lägg det också i en låda.

Det är nu även ett utmärkt tillfälle att fräscha upp madrassen. Strö bikarbonat över ytan och dammsug sedan upp det. Detta avlägsnar smuts och lukter och ger din madrass nytt liv.

Hitta en medhjälpare

Madrasser och sängar är stora och tunga. Såvida du inte har anlitat proffs behöver du minst två personer för att börja flytta runt din säng.

Luta madrassen mot väggen och flytta undan andra saker så att du har utrymme att göra allt utan att riskera att skada eller tappa bort något.

 width=

Skruva isär sängen – kom ihåg att tejpa ihop alla lösa delar. Lägg alla skruvar och smådelar i en påse som du tejpar fast vid själva sängen. På så sätt tappar du inte bort de där viktiga småskruvarna.

Svep in

En bra madrass håller i 10–15 år, så undvik att utsätta den för smuts och vätskor under transporten.

Skydda din investering genom att stoppa den i ett särskilt madrassöverdrag av plast – du kan köpa dem på din lokala Shurgard-anläggning. Ett madrassöverdrag garanterar att madrassen inte går sönder, blir smutsig eller blöt, vilket främjar bakterier, småkryp och mögel. Det är ingenting du vill dela säng med!

Förvara platt

Vissa madrasser i så kallat memoryskum går att rulla. De flesta madrasstyper bör dock inte vikas eller böjas (särskilt inte spiralmadrasser).

Greppa båda ändar mellan dig och din partner och ställ den på sidan. Ett bra tips är att se till att ingenting ligger i vägen från sovrummet till ytterdörren, så att du inte riskerar att slå omkull något när du bär ut madrassen.

Om du bara flyttar madrassen från ett ställe till ett annat kan du ställa den mot en vägg när den inte används. Om du planerar att förvara den en längre tid bör den ligga platt. Och ställ ingenting tungt på madrassen. Den är avsedd endast för en människokropp!

Det var det. Nu kommer din madrass fram till sin nya adress och redo att ge dig en natts perfekt sömn.

 width=

Om du behöver förvara din madrass under längre tid är förråd ett utmärkt alternativ. Du kan magasinera stora och skrymmande saker på annan plats och i en torr och ren miljö. I överdraget är madrassen väl skyddad tills du behöver den. Hitta förråd hos Shurgard.

Vi tillbringar nästan en tredjedel av våra liv i sängen! Vilka är dina bästa tips för att fixa den perfekta sängen?

Kommentera