Nytt år, nytt fokus

Nytt år, nytt fokus

Vi ger alla löften i början av ett nytt år. Men låt oss vara ärliga: de flesta av oss står inte fast vid sina löften särskilt länge.

För att öka dina chanser att lyckas bör du bestämma dig för mätbara och uppnåeliga mål snarare än att planera jätteprojekt.

Skriv ner dina målsättningar eller – ännu hellre – lägg ut dem på internet.

Det gör dina mål synligare, vilket betyder att du är mer motiverad att hålla dig till planen. Dessutom kommer familjen och vännerna att finnas där för att stödja dig!

Här är några förslag på saker du kan göra under 2021.

Börja ägna dig åt något nytt

Träning, fritidsintressen och nöjen är utmärkta sätt att träffa nya människor och skaffa sig nya vänner. Vad sägs om att ta språnget och testa något du aldrig har gjort förut?

Det skulle kunna vara ett musikinstrument – kanske piano eller gitarr.

Det kan vara en spännande träningsform – till exempel löpning, cykling, klättring eller segling. Eller varför inte en ny hobby, såsom drejning, stickning, matlagning eller kanske hembryggning?

Gå på fler konserter

Nuförtiden är vi mer upptagna än någonsin. Efter att ha firat jul med dina nära och kära är ett väldigt vanligt löfte att försöka tillbringa mer tid med barnen och vara mer med familjen.

Underhållning är livets krydda. Men fullspäckade scheman betyder att det ofta är svårt att finna tid att gå ut och njuta av en livespelning eller en bra film.

Om du tycker om bra föreställningar och evenemang kan du kanske ge ett löfte om att ni som familj ska gå ut och se något minst en gång i månaden.

Reservera helt enkelt en helg i månaden då du inte planerar in någonting utan ägnar den lediga tiden åt dina barn och din familj.

Satsa på befordran

Arbetet har kanske blivit lite enahanda och du är redo för avancemang eller så ska chefen pensionera sig och kontoret omorganiseras.

Att satsa på befordran kan vara en lösning för att utmana dig själv. Håll därför ögonen öppna efter möjligheter och försäkra dig om ditt cv är tipptopp.

Om du är ute efter en total förändring bör du förresten hålla dig då à jour med karriärmöjligheterna hos Shurgard.

Starta ett företag

Du kanske har lekt med tanken i några år. I så fall kan du göra 2019 till det år då du förverkligar din idé.

Det beror på vilket livsskede och vilken situation du befinner dig i, men börja med att fråga dig själv: ”Vad hindrar mig?”

Gå igenom alla skäl till att du aldrig har tagit steget och se om några av dem verkligen inte kan överbryggas.

Med största sannolikhet upptäcker du att det helt enkelt är en fråga om risk och att det kokar ner till om du är villig att lämna din ”bekvämlighetszon” för något som driver dig.

Res mer

Om du frågar människor vad de vill ha ut av livet svarar många att de vill se världen och uppleva andra kulturer. Det är därför resor står överst på de flesta människors lista över saker de vill göra innan de dör.

Du kan göra resor till en viktig del av ditt nyårsfokus. Om du bokar din nästa semester långt i förväg har du något att se fram mot och gott om tid att planera.

Kolla upp alla billiga flygbiljetter som börjar säljas vid den här tiden på året.
Exotiska resmål, som Thailand eller Bali, är härliga.

Men glöm inte bort att det finns så många unika hörn av Europa att utforska som är billigare och som du kan besöka under en långhelg – då räcker det med en eller två dagars ledighet från jobbet.

En weekendresa är det perfekta medlet mot tillbaka-på-jobbet-dysterheten.

Har du tagit dig tid att sitta ner och skriva en lista över viktiga förändringar som du vill göra i år?

Kommentera