Sju sätt att göra något smart med överbliven tapet

Sju sätt att göra något smart med överbliven tapet

Har du tapetserat om vardagsrummet och fått lite tapetrester? Kasta dem inte i sopkorgen!

Geometriska, blommiga eller randiga – här är några enkla gör-det-själv-idéer om hur du kan använda dina tapetrester i härliga hemmaprojekt:

1. Rama in

Du kan enkelt förvanda en tapet till innovativ väggkonst genom att skära till den och sätta den i en ram. Tänk Andy Warhol!

 width=

www.homedit.com

 width=

www.cupofjo.com

2. En världskarta

Låt oss ta vår kreativitet ett steg längre. Det kräver lite tålamod och en stadig hand, men olika tapetrester kan du till och med skapa en världskarta. Både dekorativt och pedagogiskt – en perfekt idé för barnens sovrum.

3. Tapetserade trappsteg

Entrén är en viktig del av ditt hem. Så varför inte göra ett bestående intryck och förvandla din funktionella trappa till ett blickfång?

 width=

www.homedit.com

Ränder och mönster skapar omedelbart en känsla av äldre tiders lyx och får utrymmet att kännas större. Känns trappan redan betydligt mer lockande?

 width=

www.doorsixteen.com

4. I lampljuset

Är du redo för lite innovation? Då kan du enkelt göra om din gamla lampskärm till något urläckert. Slutresultatet blir bra även med en bit neutral tapet.

5. Färgglada burkar

Även de minsta småbitar kan tas till vara med miniprojekt som de här förtjusande pennställen. Ett enkelt sätt att liva upp en gammal plåt- eller glasburk.

 width=

www.pinterest.com

En sopkorg, en träbricka, några klädhängare … använd bara din fantasi så kommer du att se att du kan tapetsera nästan vilket föremål som helst.

 width=

www.shelterness.com

6. Överraskning i byrålådan

Genom att klä om insidan av dina tråkiga byrålådor ger du dem snabbt lite färg. Ett subtilt men mycket trevligt sätt att förnya din byrå.

Du kan även sätta tapet på lådornas sidor eller på utsidan.

7. Slå in presenter

Det här är ett av mina favoritsätt att återanvända tapetrester på ett kreativt sätt! Tapeter finns i många färger och mönster, vilket gör dem till ett elegant alternativ till vanligt inslagspapper. Fördelen är dessutom att tapeter håller bättre än det vanliga papperet.

Som du ser kan du tapetsera nästan vilken möbel eller sak som helst.

Känner du dig inspirerad? Släpp då loss kreativiteten och använd din överblivna tapet till att inreda ditt hem!

Kommentera