Starta nätföretag? Tio bra tips

Starta nätföretag? Tio bra tips

Att driva ett nätföretag är en lockande tanke. Du kan arbeta hemifrån, vara flexibel med arbetstiden och slipper det åtagande som affärsavtal kan innebära.

Dessutom gör säljplattformar såsom Etsy, eBay och Amazon nätförsäljning tillgängligt för alla.

Frestad? Här är tio bra tips om hur du startar ett nätföretag.

1. Ha en plan

Okej, det här låter kanske självklart. Men många sätter i gång utan att tänka efter först! Processen kan vara enkel, men att göra vinst är det inte.

Oroa dig inte – det behöver inte vara ett formellt dokument. Fundera på vad du säljer, vem du säljer till och hur du tilltalar dem. Vad har du för budget?

Tala med vänner eller familjemedlemmar som passar in på din målmarknad och prova dina idéer på dem först.

2. Stick ut

Det här är knepigt, men på webbplatser som Amazon och eBay är konkurrensen stenhård.

Du behöver hitta ett sätt att skilja dig från mängden. Vilken är din unika säljfördel? Är den produktrelaterad? Snabba leveranser? Priset?

Försök komma underfund med vad som gör dig annorlunda. Och förmedla det!

3. Var konsekvent

Om du säljer många artiklar kan det förbättra möjligheten att sälja, men diversifiera dig inte för snabbt. Att ha en uppsjö av olika artiklar ger inte trovärdighet i din bransch.

En konsekvent produktpresentation visar att du har erfarenhet och sakkunskap, som är viktiga egenskaper för din köpare.

4. Bra fotografier

Använd fotografier av hög kvalitet i dina listningar. Det ger ett proffsigt intryck. Dessutom får dina köpare en verklig chans att se produkten.

Bra regler för foton i produktpresentationer:

– Enhetligt utseende (t.ex. samma bakgrundsfärg)
– Fotografera i naturligt ljus
– Fotografera och visa ur många vinklars

 width=

5. Innehållet räknas

Det är viktigt med rätt produktpresentation. Lägg tid på att formulera innehållet. Och var exakt – du vill inte få klagomål om att din produkt inte överensstämmer med beskrivningen.

Du behöver också göra lite efterforskningar om nyckelord, det vill säga de sökbegrepp som används för att hitta din produkt.

Om orden finns med i din rubrik och produktpresentation ökar sannolikheten för att din produkt hittas. Det finns verktyg som hjälper dig med detta – prova merchantwords.com för nyckelord på Amazon.

Var relevant, exakt och intressant.

 width=

6. Lyssna

Lyssna på feedback. Läs recensionerna. Det är viktigt att höra vad dina kunder säger så att du kan dra lärdom och anpassa dig. Ditt företag måste utvecklas utifrån dina kunders behov.

Positiva recensioner är också det ditt företag lever på. Gör det där lilla extra. Var lyhörd. Ge dina kunder ett gott skäl att lämna positiv feedback. Det uppmuntrar nya köpare.

7. Fokus

Sociala medier är självklart utmärkta för att göra reklam för ditt företag, men splittra dig inte för mycket.

Fokusera dina marknadsföringsinsatser till den plattform som ger bäst avkastning. Instagram är en utmärkt kanal för att marknadsföra det du säljer. Öppna därför gärna ett Instagram-konto som är i linje med hur du syns på internet för övrigt.

8. Hjälp och stöd

Du vill kanske behålla företaget för dig själv, men dra dig inte för att kontakta utomstående när du behöver hjälp. Det kan handla om att få en yrkesfotograf att hjälpa till med foton eller en innehållsskribent att hjälpa till med presentationer och nyckelord.

Det är okej att utnyttja andras sakkunskap för att få ditt företag att växa.

9. Följ reglerna

Varje plattform har sina egna policyer och krav. Se till att läsa reglerna för Amazon, eBay eller Etsy.

 width=

Vilka är deras krav? Behöver du ett privat- eller företagskonto? Vilka avgifter kommer du att behöva betala?

Se till att hålla dig till reglerna och uppträd därefter!

10. Hitta lite utrymme

Nackdelen med ett virtuellt företag är att inte ha ett fysiskt utrymme.

Visst, ditt garage, extrarum eller vardagsrum kan fungera som lager när företaget är nystartat. Men det är ingen bra lösning i långa loppet.

Många nätföretag använder magasinsutrymmen. Du får det säkra extra utrymme du behöver utan komplicerade affärsavtal. Du kan även flytta mellan förråd av olika storlek allteftersom dina lagernivåer varierar.

Dessutom betyder tillträde sju dagar i veckan att det kan passa ditt schema. Enkel, problemfri och tillgänglig magasinering för ditt nätföretag.

Vill du lära dig mer? Hitta Shurgard Self-Storage nära dig.

Redo att börja sälja? Kom ihåg att det kan krävas tid och ansträngning – men även att det kan bli en succé. Lycka till!

Kommentera