Tidlösa designstolar som du bör känna till!

Tidlösa designstolar som du bör känna till!

Eames DSW av Vitra

Det här är utan tvekan den mest ikoniska stol som någonsin skapats. Den formgavs av Charles och Ray Eames redan 1950 men är över 60 år senare fortfarande högst modern.

 width=

På grund av stor efterfrågan finns stolarna nu i fjorton olika sitsfärger och fyra underredsfärger, vilket ger oändliga kombinationer som passar in överallt – i matrummet, i vardagsrummet, på hemmakontoret …

 width=

Y-stolen av Carl Hansen & Son

Y-stolen skapades av Hans Wegner 1950 och tillverkas än i dag. Kombinationen av minimalism och organiska former ger stolen ett mycket modernt utseende.

 

 width=

Y-stolen har en solid trästomme och finns i sex olika hårda träslag. Sitsen tillverkas av mer än 120 meter papperssnöre.

Tillverkningen av stolen sker huvudsakligen för hand och inbegriper över 100 moment. Med en Y-stol får du följaktligen en verkligt handgjord dansk designikon i ditt hem.

 width=

hivemodern.com

Masters från Kartell

Stolen Masters från Kartell står på fyra gracila ben och är rymlig och bekväm.

 width=

kartell.com

Ryggstödet är den mest fascinerande delen av stolen: de tre slingrande formerna korsar varandra och ger ett öppet men ändå stabilt stöd för ryggen. Det betyder att Master är lätt, praktisk, stapelbar och lämplig för såväl inomhus- som utomhusbruk.

 width=

heals.com

Wiggle side chair av Vitra

Det här är sannolikt den ovanligaste stol man kan tänka sig som är tillverkad av det vanligaste av material.

 

 width=

nest.co.uk

Wiggle Side Chair är formgiven av Frank Gehry. Såväl ryggstödet och sitsen som stommen är tillverkade av wellpapp, medan sidorna är konstruerade av hård fiberskiva.

Wiggle Side Chair-stolens skulpturlika form gör att den sticker ut. Även om utförandet är överraskande enkelt är stolen konstruerad med en arkitekts utsökta färdigheter, vilket gör den inte bara mycket bekväm utan även hållbar och robust.

 width=

scandinavia-design.fr

Louis Ghost-stolen från Kartell

Trots sitt sköra, kristalliska utseende är Louis Ghost tillverkad av formsprutad karbonatplast i en enda gjutform. Med andra ord är stolen stabil, hållbar samt slag-, rep- och vädertålig.

 width=

Stolen finns i sex olika kristallfärger. Om du har ett litet rum får Louis Ghost-stolarna utrymmet att se mindre belamrat ut och att kännas större.

 width=

Panton-stolen av Vitra

Panton, som skapades av Verner Panton 1960, var den första stol som tillverkades helt av plast i ett enda stycke.

Panton-stolen har fått många internationella designutmärkelser och återfinns i många museers samlingar, däribland Museum of Modern Art i New York, Design Museum i London, Deutsches Historisches Museum i Berlin och Designmuseum Danmark i Köpenhamn.

Panton, som tillverkas av ett rätt flexibelt material, är bekväm och lämplig för både inomhus- och utomhusbruk.

 width=

connox.com

Kommentera