Vår nybörjarguide till fengshui

Vår nybörjarguide till fengshui

Fengshui är en gammal kinesisk konst som baseras på chi, en universell och positiv energi.

Bokstavligen betyder feng ”vind” och shui ”vatten”. Fengshui är därför förknippat med god hälsa och lycka.

Fengshui har blivit en verklig hajp och förmodas göra ditt hem och familjeliv mer harmoniskt. Vi gav det ett försök! Det är riktigt enkelt! Kolla in de här fem fengshui-reglerna för nybörjare:

Regel 1: Rensa ut hemma

Det behöver inte sägas att ett städat och organiserat hus ger bra fengshui.

 width=

Så sortera, kategorisera och kasta bort onödiga saker och kläder för att skapa mer utrymme i ditt hem. Lättare sagt än gjort? Börja då på de ställen där du ofta går förbi, såsom hallen och korridoren.

Ju färre fysiska och synliga hinder, desto bättre kommer du att må. Self-storage kan hjälpa till att skapa lite fritt utrymme samtidigt som dina tillhörigheter är bekvämt tillgängliga.

Regel 2: Ta in naturen

Fengshui är förknippat med naturen och dess harmoni.

feng shui - nature.jpg

Vår moderna livsstil och materialism skapar dock kaos. Men misströsta inte, de här fem grundläggande fengshui-elementen kan återställa balansen och energin: vatten, trä, jord, eld och metall.

 width=

Det är helt upp till dig att bestämma vilka av dessa fem element du vill ta in – eller till och med kombinera – i ditt bostadsutrymme, till exempel några luftrenande växter eller lyckobambu (men undvik de ogynnsamma kaktusarna och växter med taggar!), några figurer eller hyllor i trä för god hälsa eller en skål med flytande ljus för välfärd.

Regel 3: Placeringskonsten

Hur möbler placeras i ditt vardagsrum inverkar på flödet och känslan i utrymmet.

 width=

Möblera därför så att alla kan röra sig fritt runtom i huset. I till exempel vardagsrummet placeras soffan helst mot en vägg, inte mitt i rummet.

I sovrummet bör sängen inte stå framför dörren.

Regel 4: Varje rum har sin egen funktion

Fengshui handlar om att skapa ett harmoniskt och balanserat utrymme.

 width=

Detta betyder att varje rum i ditt hem tydligt måste ha sin egen funktion utifrån din livsstil.

Till exempel måste sovrummet vara avkopplande medan ett hemmakontor måste vara funktionellt och bekvämt så att du kan arbeta utan att bli störd.

Regel 5: Öga för detaljer

Även smådetaljer kan främja fengshui, som användningen av rätt färger och inredning.

 width=

Pastellfärger är lämpligare på ställen där du behöver koppla av, såsom sovrummet, vardagsrummet och badrummet. Livliga färger är perfekta i hallen och köket.

Välplacerade speglar kan också påverka den positiva energin i ditt hem, förutsatt att de inte hänger mitt framför dörren, eftersom energin då leds ut. Låter vettigt, inte sant?

Har du fått fengshui-känslan?
Berätta för oss hur du skapar bra fengshui och skriv en kommentar nedan!

Kommentera